Torta Per Un Cinquantenne





Questa torta lo fatta ormai,saranno pasate due settimana,pero' è stato un cruccio;ho avuto tanto di quei problemi,che non mi era mai successo,che nel momento che dovevo consegnarla alla signora che l'aveva richiesta,mi veniva di chiamarla e dirgli che non ce'!che mi era caduta,rovinata,insomma dire una bugia perche mi vergonavo da come era venuta...invecce,e rimasta contentissima,gli è piaciuta un sacco,e alla fine ho ricevuto adirittura tanti complimenti

questa volta su richiesta,ho fatto un pan di spagna con la crema pasticcera e i frutti di bosco freschi;decorazione in panna montata,ribes e lamponi
Crema pasticciera:
100 g di zucchero
50 g di farina
1/2 l di latte
4 tuorli
Mettere a bollire il latte.In un altro pentolino sbattere i tuorli con lo zucchero e la farina.Unire a filo il latte,x amalgamare bene,e rimettere sul fuoco finchè la crema nn sarà diventata densa.



Am facut acest tort deja acum doua saptamani,insa nu mi-a placut deloc cum a iesit,am evitat sa il arat,atunci cand l-am facut si trebuia sa vina persoana care mi la comandat sa il ia,voiam sa o sun si sa ii spun ca nu mi-a iesit,voiam sa ii spun ceva...orice,de rusine caci nu imi iesise absolut cum voiam,insa...ea cand la vazut,a ramas foarte incantata,mi-a facut si o multime de complimente,si asta ma facut sa imi vina inima la loc
am facut la cererea ei un pandispan umplut cu crema pasticcera si fructe de padure proaspete,acoperit cu frisca si doua feluri din fructele de padure folosite pentru crema pe care am facut-o asa:
100gr zahar
50 gr faina
1/2 l lapte
4 galbenusuri
Se pune laptele la fiert.In alta craticioara se mixeaza galbenusurile cu zaharul si faina.Adaugati laptele incet,incet,mestecati bine si repuneti pe foc pana crema devine densa
se poate aromatiza cu lamaie sau vanilie,si daca vreti sa faceti crema chantilly,cand crema pasticcera este rece se adauga 200 ml de frisca

Salame Con Il Cioccolato Senza Uova


visto che mio figlio adora il salame al cioccolato,e semplicissimo da fare e anche buono,mi è venuto voglia di rifarlo in questa variante con la ricotta che non avevo mai provato,e visto che nella magioranza delle ricette si usa l'uovo crudo,un altro motivo in piu' per provarlo;devo dire che è venuto assolutamente buono e gia' fatto ieri,oggi non ce' piu' traccia...

l'idea mi è venuta quando ho trovato questo salame di cioccolato,solo che io non avevo in casa il cocco,quindi lo omesso;grazie Nico per questa variante buonissima!!
ho fatto un po' ad occhio,meta' del ciocco fondente lo sostituita con quella al latte,pero' in parte questi ingredienti vanno bene:
ricotta 250gr
100gr cioccolato fondente o al latte
80 gr zucchero
essenza rum
250 gr biscotti secchi
Mescolate bene la ricotta con lo zucchero ,aggiungete il cioccolato fuso e tiepido , rum e alla fine i biscotti spezzettati .
Amalgamate bene , poi versare il tutto sulla carta da forno . Cercate di dare la forma di un salme , chiudete con cura dopo averla arrotolata. Io al inizio appena fatto lo paso subito nel freezer per un po finche' diventa sodo,poi lo trasferisco nel frigorifero. Togliere la carta e tagliare a fette


Salam cu ciocolata fara oua
250 gr. ricotta sau urda
100 gr. ciocolata amaruie
80 gr. zahar
250 gr biscuiti seci
esenza de rom

Amestecati bine ricotta cu zaharul ,adaugati ciocolata topita si racita (sa fie calduta),romul si la sfarsit biscuitii sfaramitati. Amestecati bine ,puneti compozitia pe o foaie de hartie de cuptor ,dati forma de salam .Dupa ce infasurati bine cu hartia si stangeti bine la capete , se baga in frigider. Se tine minim 3 ore , pane se inatreste .daca vreti puteti sa puneti inauntru cocos si dupa ce sa intarit sa il dati prin nuca de cocos,eu zic ca este bun,o sa il incerc si asa

Bocconcini Di Pasta Sfoglia Con Prosciutto

questi bocconcini dovevano chiamarsi cracker,sotto questo nome li avevo trovati io

invecce a me sono venuti grassoteli pero' comunque buonissimi
vi riporto la ricetta presa dal blog di Lauradv e che ringrazio moltissimo


Ingredienti:
Un rotolo di Pasta Sfoglia
Parmigiano Grattugiato
Prosciutto di Parma tagliato finissimo

Preparazione:Preriscaldare il forno a 190°
Stendere il rotolo di sfoglia.Cospargerlo abbondantemente di parmigiano
Con un coppapasta tagliare dei dischetti
Metterli su una teglia coperta di carta forno
Infornare a 190° per circa 10 minuti (o comunque sino a doratura dei crakers)
Ancora caldi mettere su ciascun dischetto una rosellina di Prosciutto di Parma
Servire Caldi.




Aperitive cu aluat frantuzesc si prosciutto

Ingrediente:
O foaie de aluat frantuzesc
Parmigiano ras
Prosciutto di Parma-dupa parerea mea se poate folosi si altceva,orice salam
Incalziti cuptorul la 190°.Intindeti aluatul,cu o forma taiati cercuri pe care le preasarati abundent cu parmigiano(branza) rasa,(eu am uns si cu ou,dar se poate omite)dupa care bagati la cuptor pentru 10 minunte sau oricum pana vedeti ca au devenit un pic colorati in superficie;cat sunt inca calzi,asezati cate o bucatica de prosciutto pe fiecare disc


Tomini Piemontesi Allo Speck


Oggi vi propongo qualcosa di molto semplice e a parere mio gustosissimo,facilissimo da perparare


bisogna prendere lo speck e intrecciarlo cosi


sopra si mette il tomino



si chiude a pacchetino




e si mette in una piroffila che andra' nel forno a 200° finche inizia a sciogliersi il formaggio

io lo adagiato semplicemente su un letto di patate lesse,perche mi piace tantissimo ,pero' ogniuno puo mettere vicino quello che vuole



Tomini Cu Branza Si Speck
se impletesc felitele de speck,dupa care se aseaza deasupra branza,se inchide in forma de pachetel,dupa care se aseaza intr-o tava si se da la cuptor la 200° pana incepe sa se topeasca branza;
Eu am servit pur si simplu asezate pe cartofi fierti,pentru ca mie imi plac asa,insa fiecare poate sa puna alaturi ceea ce vrea

Meringhe



Lo so,cosa ci sara mai cosi difficile fare una meringa,pero' io ho incontrato tante persone che nel fare la meringa hanno avuto dei problemi:o si spaccava tutt o rimaneva molle al interno....

ecco questa è una ricettina che a me e sempre riuscita per bene;non saranno tanto carine le mie meringhe perche ho voluto farle bicolori e poi gli o dimenticate anche nel forno,pero'...spero rendano l'idea
con la stessa meringa ho realizatto anche i fantasmini per halloween

Ingrediente
180 g di albumi
360 g di zucchero
1 puntina di vanillina

Mescolate la vanillina allo zucchero.
Iniziate a montare gli albumi con 1/3 dello zucchero,e man mano unite il restante.
Montate fino a ottenere una meringa soda e lucida.
Mettete la meringa in una sac a oche con beccuccio tondo grandee distribuite dei grossi ciuffetti sulla teglia con crta forno.
Infornate a 100° per 1 ora e 10 minuti.
Sfornare e lasciare raffreddare.




Bezele
Stiu o sa ziceti:ce o fi tare greu de facut o bezea,insa eu am intalnit o multime de persoane care au incercat sa le faca si au avut probleme:ori se rupeau toate,cativa ziceau ca ies bine deasupra insa nu sunt bune in interior,sunt prea moi...asta este o reteta care mie de fiecare data mi-a reusit fara probleme;nu sunt chiar asa frumoase pentru ca data asta am vrut sa le fac bicolore si le-am si uitata din greseala in cuptor prea mult...insa sper sa redea ideea
cu aceasi bezea am facut si fantasmele pentru halloween
Ingrediente:
180gr albusuri
360 gr zahar
1 varf de cutit de vanilie

amestecati vanilia cu zaharul.Incepeti sa bateti spuma albusurile cu 1/3 din zahar,si incet incet adaugati restul.Bateti pana devine o bezea tare si lucida.Puneti bezeau intr-un pos cu duiul rotund mare(sau in forma de stea) si formati bezelele pe o tava acoperita cu hartie de copt.Bagati la cuptor la 100° pentru 1 ora si 10 minunte; scoateti din cuptor si lasati la racit

Mezze Penne Con Gamberi E Zucchine


ho deciso che da oggi,inserisco qui tutte (o quasi)le ricette che cucino perche quando voglio cucinare qualcosa,vuoi per farmi venire un idea,o magari perche non mi ricordo la ricetta vado sempre in ricerca in internet,o magari tiro' fuori tutte le riviste che ho,cosi metto piu' tempo per cercare che per cucinare...

quindi se mi creo un archivio,quando ho bisogno so dove trovarli e magari sia utile anche a qualcum altro,non si sa mai..uno come mia sorella per esempio..;inizio con questa pasta che ho cucinato ieri a pranzo quando mio figlio non c'era cosi abbiamo mangiato io e mio marito,perche a nostro figlio non gli va a genio la pasta con qualunque tipo di pesce,sia esso frutto di mare o altro...
Ingredienti:
pasta
olio evo
zucchine
gamberoni
scalogno
vino bianco
sale
prezzemolo
In una pentola mettere l'acqua con il sale a bollire;pulire e tagliare lo scalogno;lavare e tagliare a rondele le zucchine;pulire i gamberi;in una padella mettere l'olio extravergine di oliva,aggiungere lo scalogno tagliato a cubetti,quando si è appasito,mettere anche le zucchine,lasciare cuocere 5 minuti e poi aggiungere i gamberi che poi vanno sfumati con il vino;nel fratempo far cuocere la pasta,scollarla e buttare la pasta nella padella per far saltare insieme al condimento,dopo di che aggingiamo del prezzemolo tritato se è di nostro gradimento.



de astazi o sa public aici toate(aproape)retete pe care le fac,asa cand o sa am nevoie,in loc sa caut pe tot netul,vin aici si le iau,caci de obicei pierd mai mult timp in cautarea unei retete,idei decat la bucatarie...incep cu Pasta-mezze penne cu creveti si zucchine pe care am facut-o ieri la pranza,aprofitand si de faptul ca nu era fiul nostru la pranz,caci nu ii place in nici un fel pasta care contine peste,fie el si fructe de mare...
Ingrediente:
pasta
gamberi
zucchine
ulei de masline
ceapa
vin alb
sare
patrunjel
Intr-o oala incapatoare punem apa cu sarea la fiert;curatam si taiem ceapa;spalam zucchinele si le taiem cerculete;curatam si spalam crevetii;intr-o tigaie punem uleiul si adaugam ceapa pe care o lasam pana este calita;adaugam zucchinele,le lasam sa se coaca putin dupa care punem si crevetii pe care o sa ii stropim cu vin dupa 5minute;mai lasam pana vinul este evaporat,cand se formeaza un sosult,stingem foculintre timp fierbem pasta,o scurgem,o punem in tigaia cu condiment,pana se impreuneaza aromele si presaram cu patrunjel taiat.

Torta Pichaku Pokemon



questa è la seconda torta che ho fatto per un compleanno insieme a Winx Stella che avevo postato tempo fa'


due stratti di pan di spagna farciti con crema bianca senza uova
con l'aggiunta di nutella;ho fatto il disegno di pockemon e le pocket ball con pasta di zucchero, i ciuffeti in panna montata

particolare della pocket ball e il colore della panna



Tort Pichaku Pockemon
acest tort este al doilea pe care l-am facut pentru o zi de nastere primul l-am postat aici
doua straturi de pandispan umplut cu crema fara oua la care am adaugat nutella

Fiorellini Di Pasta Frolla-Floricele Din Pasta frolla


ho presso questa bellissima ricetta da YuYu che l'aveva postata tempo fa sul forum di Chiara;sono carinissimi da vedere secondo me e anche facili da fare questi biscotttini..

La ricetta è per 25 / 26 fiorellini con pirottini piccoli :

1 uovo
80g di burro morbido morbido
100g di zucchero a velo(che io ho fatto a casa mettendo 100g di zucchero semolato con 1 cucchiaio raso di amido)
250g di farina a cui si aggiunge un cucchiaino di lievito per dolci

attrezzature:
pirottini di carta
formina taglia biscotti a forma di fiore

ripieno:
quello che si vuole!!!
dalla panna alla crema alla nutella....

mixare prima l'uovo e lo zucchero che diventano una sorta di crema perchè bella spumosa...poi va aggiunto il burro che ho girato con la forchetta come se fosse una crema poi ho aggiunto la farina insieme al lievito.. l'ho lavorata un pò sulla spianatoia e messa mezz'ora in frigo a riposare avvolta da pellicola...

prendere la formina e ritagliare


adagiare per bene il fiore sulla cupoletta del fiorellino


disporre i pirottini con il cappottino
sulla teglia e cuocere a 170° per 15 minuti


nel frattempo preparare il ripieno che metterete quando il fiorellino è raffreddato



Floricele Din Pasta Frolla
reteta este pentru 25/26 floricele cu pirotini mici
1 ou
80 gr unt moale
100gr zahar pudra
250 gr faina la care adaugati o lingurita praf de copt

pirotini de hartie
forma pentru taiat biscuitii in forma de floare
umplutura:ceea ce se doreste...frisca,crema,nutella

mixare mai intai oul cu zaharul,dupa care adaugati untul,faina amestecata cu praful de copt;lucratialuatul pe masa un pic,dupa care se pune in pelicula si se baga la frigider pentru jumatate de ora;se intinde o foaie,cu forma se taie dupa care se ia pirotinul si se aseaza floricica pe dosul acestuia;asezati frumos,dupa care se pune pe tava unsa(sau cu hartie de cuptor)si se coc la 170° pentru 15 minute;intre timp pregatiti umplutura pe care o doriti



cand floricelele sunt reci se pune umplutura cu spritul


Tiramisù Con Uova Pastorizzate




da quando ho scoperto come fare il tiramisu' con le uova cotte,non penso piu' di farlo in un altro modo;sono sempre alla ricerca di ricette e modi per migliorare questo metodo

poco tempo fa la cara Lusi,ci ha fatto vedere sul sito di Chiara il passo passo di come si pastorizzano le uova,quindi io ho provato a fare e a lei va il mio ringraziamento(e anche quello di mio figlio)
la ricetta che ho usato è questa:

prima di tutto ho fatto il pan di Spagna-va benissimo usare anche i savoiardi(io preferisco il pan di Spagna)
500g di mascarpone
200 g zucchero
4 uova
caffè quanto basta
cacao amaro
70 g acqua-per la pastorizazzione de le uova

iniziamo separando in 2 ciotole i tuorli e gli albumi, al tuorlo va unita una parte di zucchero che ho preso dalla ricetta,e poi vanno montate; ho messo un pentolino con il restante zucchero e acqua e portato a bollore ( 120°)

(Se non avete un termometro da cucina, si possono bagnare le dita in acqua e ghiaccio e pizzicare il composto: se si formerà una pallina gommosa, simile al chewing-gum, la temperatura è quella giusta. Non bisogna  temere di bruciarsi,important'è avere l'accortezza di bagnare prima le dita in acqua freddissima)
Iniziare a montare l' albume e quando è montato bene si versa più o meno metà dello sciroppo nell'albume(l' altra metà va rimessa sul fornello,non deve essere al di sotto dei 120°)montate finché non si raffredda
stesso procedimento va fatto per il tuorlo;aggiungere il restante sciroppo bollente e poi bisogna montare finché non si raffredda
Aggiungiamo il mascarpone al composto dei gialli e amalgamiamo con lo sbattitore.dopo aggiungiamo anche l'albume e mescoliamo;a questo punto mettiamo la crema in frigo.tagliamo il pan di Spagna ,rivestiamo il vaso dove vera' fatto il tiramisù e disponiamo nel fondo uno strato del pan di Spagna;bagnamo con il caffè (non caldo) e leggermente zuccherato,spalmiamo con crema,di nuovo pan di Spagna e poi crema,e infine spolveriamo con il cacao






Tiramisù Cu Oua Pasteurizate
de cand am descoperit modul de a face tiramisu cu oua coapte,sunt mereu in cautarea retetei si modului de a face mai bine;de data asta am folosit urmatoarele ingrediente:
am facut mai intai un pandispan
500gr mascarpone
4oua
200 gr zahar
cafea cat trebuie
cacao amara
70 gr apa -pt pasteurizarea oualelor
incepem prin a separa in doua vase albusurile de galbenusuri.al galbenus am adaugat cateva linguri de zahar(din reteta) si le-am mixat bine pana devin deschise la culoare,separat pregatiti o craticioara cu restul zaharului si apa(70gr) si puneti sa fiarba(120°);varsati cam jumatate din siropul fiert in albusuri(cealalta jumatate trebuie repusa pe foc si mentinuta la 120°) si bateti pana albusurile se racesc;acelasi procediment vine facut pentru galbenusuri-varsata jumatatea restanta de sirop si mixate pana se racesc;dupa care se procede cu reteta:adaugam mascarponele la galbenusuri dupo care albusurile spuma le adaugam si pe ele la compozitia de mascarpone.punem crema in frigider;taiem pandispanul,imbracam un vas unde o sa fie facut tiramisu-ul si acoperim fundul cu pandispan;insiropam cu cafea(nu calda)si putin indulcita,punem crema,din nou pandispan,crema si la urma presaram cu cacao amara



Copertina Rosa A Spina Di Pesce



Dopo il primo tentativo di realizare una copertina ai ferri per la mia nipotina che nascerà a dicembre,ho riprovato un altra volta e sono riuscita a fare questa;desideravo qualcosa con un modello che abbia dei bucchini,tipo quello fate al uncinetto,qualcosa del genere,pero' siccome non è che mi intendo tanto di questi lavoretti,sono riuscita a far venire fuori quello che vedete;
Punti impiegati:
Maglia tubolare;Coste doppie;Maglia rasata;Punto traforato



Edit 6 gennaio 2011:mi arrivano sempre richieste via e mail,quindi scusandomi con voi per la qualita,ho deciso di caricare il file con lo schema di questa copertina che trovate Qui



Dupa prima tentativa de a realiza o paturica impletita pentru nepotica mea care se va naste in Decembrie,am vrut sa incerc inca o data si am reusit sa o fac pe aceasta;doream ceva care sa aiba un pic de gaurele,tip crosetata,insa cum nu prea ma pricep la lucruri din astea,am reusita sa fac ceea ce vedeti;
Daca doriti schema acestei paturici o gasiti Aici

cu aceasta particip la concursul organizat de Shabby-Un spatiu pentru voi


con questo lavoro partecipo al concorso indetto da Shabby

Torta Winx Stella e Buona Domenica!!


questa torta mi è stata chiesta dalla mamma di Arianna che oggi a festeggiato il suo compleanno insieme a Jacopo,a cui torta la postero'in seguito

due stratti di pan di spagna farciti con crema bianca senza uova
con l'aggiunta di nutella;ho fatto il disegno di Stella e i fiorellini con pasta di zucchero,le foglie e i ciuffeti in panna montata

particolare dei fiorellini


vi auguro una bellissima Domenica!!

Tort Winx Stella
acest tort mi-a fost cerut de mama lui Arianna,care a sarbatorit azi ziua de nastere impreuna cu Jacopo al carui tort o sa il public alta data
doua straturi de pandispan umplut cu crema fara oua la care am adaugat nutella;desenul lui Stella si floricelele le-am facut in pasta de zahar,frunzele si decorurile deasupra cu frisca


va doresc o duminica placuta!!

Dolce di San Martino


Questo dolce viene fatto a Venezia proprio in occasione della ricorrenza di San Martino -11 novembre e si usa regalarselo tra morosi (fidanzati)...almeno cosi mi hanno detto..

Rappresenta San Martino a cavallo con la sua spada ;nelle pasticcerie veneziane, lo si può trovare in tutte le glasse possibbili,ricoperto di cioccolato fondente o al latte con sopra cioccolatini, zuccherinie ...
anche se non sono italiana,ma la mia famiglia si,e vivo vicino a Venezia,ho fatto anche io questo dolce che si trova in questi giorni in tutte le pasticcerie,supermercati,etc per portarlo a scuola di mio figlio
la ricetta lo trovata su cookaround postata da robies,quindi io faccio un incolla con la sua ricetta,tranne per la glassa perche io non ho usato la sua,io ho fatto la ghiaccia
Ingredienti per un "San Martino" 20x30 cm. più i ritagli di avanzo

Per la pasta frolla:
250 gr. di farina
150 gr. di burro
100 gr. di zucchero
1 tuorlo

Per la glassa e copertura:
io ho fatto i decori con la ghiaccia reale a cui ricetta ho da Donatella ed è questa:
1 albume a temperatura ambiente (meglio se lasciato in frigo un giorno e poi riportato a temperatura ambiente);
1/4 di cucchiaino di cremor tartaro setacciato
circa 200/250 gr di zucchero al velo SETACCIATISSIMO
100 gr. di smarties al cioccolato

uno stampo apposito o per chi come me non lo posiede,una forma di carta per poter ritagliare la pasta
aggiornamento del 11 Novenbre 2010:per chi non possiede uno stampo,puo' usare come modello questo

Preparazione:
Accendere il forno a 180°C.
Preparare la base di pasta frolla: mettere in una ciotola, nell'ordine, la farina, lo zucchero, il burro ammorbidito a tocchetti ed il tuorlo, mettendo già l'albume in una ciotola.
Cominciare ad impastare con una mano, schiacciando insieme il tuorlo, il burro e lo zucchero. Una volta che si sono amalgamati abbastanza, cominciare ad amalgamarvi anche la farina.
Lavorare con la punta delle dita finchè il composto non diventa omogeneo sia nella consistenza che nel colore, creando una palla.
Infarinare un foglio di carta forno e spianare la palla.....dandogli circa una forma rettangolare della misura di 30x40 cm e ritagliare i contorni del dolce. Con i ritagli si può fare un'altro biscottone rotondo. Mettere direttamente con sotto la carta forno, nel forno a temperatura e far dorare (15/20 minuti di cottura).Quando la pasta frolla sarà pronta e la metterete a freddare, cominciare a preparare la glassa:
In una tazzina mettere il cremor tartaro aggiungere poco albume per renderlo una cremina e sempre sbattendo aggiungere ancora albume finchè è ben amalgamato. A questo punto si versa questa specie di cremina fluida nell'albume rimasto e si amalgama bene. E' essenziale che non si formino grumi
A questo punto si comincia ad aggiungere lo zucchero al velo .prima un cucchiaio per volta, poi quando diventa consistente metterea a cucchiaini, poco a poco, MAI tutto in una volta: è importante non avere fretta. A questo punto aggiungerne fino alla consistenza desiderata. Generalmente si arriva alla consistenza "dentifricio" e poi se si voglie una consistenza più morbida diluiamo con acqua, che va aggiunta goccia a goccia fino a raggiungere la consistenza che serve

ho fatto anche uno nella versione al cioccolato


Dulce de Sf.Martin
acest dulce vine facut la Venezia cu ocazia sarbatoarei de Sf,Martin-11Noiembrie si se uzeaza sa se daruiasca intre logodnici;acum am vazut ca mai mult place copiilor caci este foarte colorat..il reprezinta pe Sf. Martinchiar daca nu sunt italiana,insa familia mea da,si locuim aproape de Venezia azi pt prima data am facut si eu sf. Martin ca sa il duc maine la scoala fiului meu
ingrediente pt un martino de 20x30cm
pt aluatul de frolla:
250 gr faina
150 gr unt
100 gr zahar
1 galbenus de ou
pt glasat si acoperit
eu am folosit reteta de ghiaccia reale care e aceasta:
1 albus la temperatura ambientala(cel mai bine este daca a fost tinut o zi in frigider si dupa aia readus la temperatura camerei)
1/4 lingurita de cremo tartaro
cca. 200/250 gr zahar pudra
100 gr bombonele colorate smarties

eu nu am forma specifica de san martin,deci am taiat o imagine pe hartie de cuptor,am taiat-o dupa care am asezat-o pe aluat si am taiat dupa ea

pregatire:
aprindeti aragazul la 180 gradi.pregatiti baza de frolla:intr-un vas,puneti in ordine:faina,zaharul,untul moale,taiat cubulete si galbenusul;lasand deoparte albusul;incepeti sa zdrobiti impreuna,galbenusul,untul si zaharul;cand sunt destul de amestecate,incepeti sa amestecati si faina;impastati bine pana aluatul devine omogen,atat in consisteza cat si la culoare,formand o minge;puneti faina pe o foaie de hartie de cuptor pe care intindeti mingea,pana a forma 30x40cm ;daca nu aveti tava anume,asezati desenul pe aluat,taiati dand forma calutului;cu resturile puteti face alti biscuiti;bagati la cuptor direct pe hartie,lasati la copt pana incepe sa se rumeneasca(15-20min)cand pasta frolla este coapta si se raceste(aveti grija sa nu o miscati caci,calda este foarte delicata,se rupe imediat)incepeti sa pregatiti glassa:
intr-o ceasca se pune cremo tartaro,adaugand foarte putin albus,pentru a crea un fel de cremusoara,si amestecand mereu cu un tel se adauga albusul de ou,pana se omogenizeaza;la acest punct,se varsa aceasta cremina peste albusul ramas si se amesteca bine,e foarte important sa nu se formeze colcoloase;dupa care adaugam zadar pudra putin cate putin pana a ajunge la consistenza dorita,de obicei trebui sa arate ca pasta de dinti
aceasta glassa-ghiaccia reale,se foloseste foarte mult la decorat torturi,eu am folosit-o pt prima oara un picut aici deasupra,se fac decoratii pe torturi care ..sunt superbe

Angel Cake


questa ricetta lo presa da Roby qualche tempo fa,quando l'aveva postata sul forum di Chiara e devo dire,che è piu' che buonissima,cosi soffice,che a parole non si puo neanche descrivere...bisogna provarla per capire; è anche un modo per smaltire gli albumi delle uova quando si usano i gialli,tipo per fare la crema pasticcera..

Ingredienti
farina g 125
zucchero g 250
10 albumi a temperatura ambiente-qui Roby diceva di aver usato albumi pastorizatti,acquistati in supermercato,io invecce,gli avevo congelati,perche ogni volta che non so come usarli gli metto nei sacchetti e gli congelo
1 cucchiaino da caffè di cremor tartaro
1/2 cucchiaino da caffè di essenza di vaniglia
2 cucchiaini di aroma di arancia in gel
Salsa ai frutti di bosco
ottenuta sciogliendo un po' di marmellata al microonde
e filtrandola
5-6 more
zucchero a velo q.b.
Procurarsi uno stampo da angel cake (o da ciambella)
purché non antiaderente,
e non ungerlo.
Preriscaldare il forno a 180°C, quindi setacciare la farina con 125 g di zucchero per 4 volte in una terrina.
Sbattere gli albumi , il cremor tartaro e 1/2 cucchiaino di sale finché il composto non rassoda, quindi aggiungere lo zucchero rimanente continuando a sbattere finché il composto diventa denso.
Aggiungere l'essenza di vaniglia e l'aroma all'arancia, quindi setacciare in due tempi il composto di farina e zucchero sulla meringa, mescolando delicatamente con una frusta a mano.
Mettere nello stampo e infornare per 45 minuti.
Sfornare e lasciare capovolto finché il dolce raffredda, quindi staccarlo delicatamente dai bordi dello stampo e sformare.
Spolverizzare con lo zucchero a velo, spargere di salsa ai frutti di bosco
e decorare con le more.
Un consiglio utile
Assicurarsi che lo stampo sia pulito e non unto
o il dolce non si alzerà e scivolerà ai lati




Angel Cake-Checul Ingerilor
aceasta reteta poate fi facuta nu numai cand nu stim ce sa facem cu albusurile,cum mi se intampla mie,le congelez si cum descoper o reteta noua le utilizez,insa si pentru faptul caci este super buna,atat de pufoasa,incat este dificil de descris cu vorbele...trebuie neaparat incercata,numai dupa aia o sa intelegeti cat este de buna...
Ingrediente:
faina 125gr
zahar 250 gr
10 albusuri la temperatura ambiente-aici Roby zice ca ea a cumparat albusuri pastorizate din supermercat,insa eu asa cum sputeam mai sus,le-am folosit pe alea care le-am adunat cu timpul in pungi de plastic si le congelez
1 lingurita de cafea de cremo tartaro(este un stabilizator ptr oua si un fel de drojdie uscata)
1/2 lingurita de esenta de vanilie
2 lingurite aroma de portaocala in gel-eu am folosit,coaja de portocala rasa
sos de fructe de padure obtinut prin incalzirea la microonde a unei mici cantitati de dulceata de fructe de padure care vine trecuta prin sita-eu am folosit sos de fructe de padure gata cumparat
5-6 mure-facultativ
zahar pudra cat trebuie
procurati-va o tava de angel cake-eu nu am si am folosit cea in care se face ciambella-aiai cu gaura in mijloc...numai sa nu fie aderenta...insa eu doar de aia aveam..voi folositi de care aveti si sa nu o ungeti
incalziti cuptorul la 180 de grade,deci cerneti faina cu 125gr de zahar de patru ori intr-un vas;bateti albusurile,impreuna cu cremo tartaro si 1/2 lingurita de sare,pana cand compozitia devine spuma,deci adaugati zaharul ramas,continuand a batere bine.adaugati esenza de vanilie,aroma de portocala,deci cerneti in doua reprize faina si zaharul peste bezea,amestecand delicat cu un tel.puneti in tortiera si bagati la cuptor pt 45 de minute;daca vedeti ca devine prea copt deasupra,cum am patit eu,deschideti cuptorul pt cateva secunde si acoperit cu folie de aluminiu;scoateti din cuptor si intoarceti dulcele cu fundul in sus(eu am uitat)pana se raceste,si desprindeti delicat de pe marginile tortierei cu un cutit,pana iese;spolverizati cu zahar pudra,sos de fructe de padure si decorati cu mure(eu nu am avut)
un sfat util:asigurati-va ca tortiera este curata si nu unsa,dulcele nu va creste si aluneca pe margini!!

o utima feliuta si gata...

Canestrelli


questi biscottini sono facilissima da fare,sono buonissimi e si conservano tranquillamente in una scatola di latta anche per settimane...

La ricetta è stata proposta sul forum di Chiara da Cristi,ed io lo seguita essatamente
Ingredienti
150 gr di farina
150 gr di fecola di patate
2 tuorli sodi
75 gr di zucchero a velo
130 gr di burro
vaniglia, possibilmente usate i semini della stecca
latte quanto basta (2 cucchiai circa)

La preparazione è semplice...
Fate una fontana con tutti gli ingredienti ed impastate velocemente per ottenere la frolla.
Mi raccomando setacciate i tuorli sodi e freddi prima di unirli agli altri ingredienti.
Lasciate riposare per un'ora in frigo, stendere di uno spessore intorno al centimetro e ritagliare con lo stampino da canestrello.
Infornare a 170° per una ventina di minuti. Non devono colorarsi.
Vanno mangiati dopo un paio di giorni......solo così si può apprezzare il vero sapore.
Si conservano in scatole di latta per un paio di settimane.
Ah, naturalmente vanno spolverati con zucchero a velo!!!






Fursecuri Canestrelli
Ingrediente:
150 gr faina
150 gr fecola
2 galbenusuri fierte
75 gr zahar pudra
130 gr unt
procedimentul este simplu...faceti o gaura din faina,in mijlocul careia puneti toate ingredientele pt a obtine pasta frolla.aveti grija sa cerneti galbenusurile reci inainte de a le uni.lasati in frigider compozitia pt 1 ora,dupa care intindeti o foaie cam de 1cm inaltime si taiati cu formele de biscuiti.coaceti la 170 de grade in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute;nu trebuie sa se coloreze; daca se mananca dupa 2-3 zile sunt muuult mai buni,asa se apreciaza cu adevarat minunatul lor gust;se pot pastra in cutii de biscuiti pentru doua saptaman.ah,bineinteles ca trebuiesc spolverizati cu zahar pudra